do 30 mei  -  20:00 uur  
  Indië Verloren (Selling a colonial war)

TRAILERPRIJZEN & RESERVEREN INFO

Entreeprijzen avondfilms
Normaal € 6,-
Rotterdampas: 1x gratisTip: Mocht de film zijn uitverkocht, check het dan op de dag van vertoning nog een keer. Als er annuleringen zijn komen deze kaartjes vrij.


Indië Verloren (Selling a colonial war)

De maker van de film In-Soo Radstake is aanwezig voor een Q&A.

De documentaire Indië Verloren… Selling a Colonial War onthult hoe de Nederlandse overheid decennialang het frame van een gerechtvaardigde oorlog in Indonesië (1945-1949) in stand hield door framing, propaganda en politieke besluiten. De film laat zien hoe onder het mom van ‘politionele acties’ de politiek deze strijd wist te verkopen aan de bevolking, en waarom er geen aandacht was voor het geweld aan de andere kant tijdens de Bersiapperiode.

Internationaal gerenommeerde historici uit onder andere Indonesië, Australië, Amerika en Nederland komen aan het woord om inzicht te bieden in deze complexe geschiedenis. Indië Verloren... plaatst zo, voor het eerst, deze oorlog en deze geschiedenis in de internationale politieke context van destijds en laat zien hoe de verschillende frames tot op de dag van vandaag doorwerken.

docu/oorlog, 2023, In-Soo Radstake, 105 min, 12+


Opening expositie

Dezelfde dag wordt om 18:30 uur in Studio de Bakkerij de expositie 'Het Nagesprek' geopend. Met werk van twee kunstenaars die hun familiegeschiedenis onderzochten waarbij kolonialisme een rol speelde. De opening is gratis toegankelijk en de filmvoorstelling vindt aansluitend plaats. Meer info:
www.studiodebakkerij.nl/productie/opening-expositie-het-nagesprek