do 1 december  -  20:00 uur  
  First cow

TRAILERPRIJZEN & RESERVEREN INFO

Entreeprijzen avondfilms
Normaal € 4,-
Rotterdampas: 1x gratis, daarna onbeperkt 25% kortingTip: Mocht de film zijn uitverkocht, check het dan op de dag van vertoning nog een keer. Als er annuleringen zijn komen er kaartjes vrij.


Programma: DICHT OP DE HUID
In deze themalijn zoomen we in op de mens. In blockbusters en epische films worden grote heldenverhalen vertelt, maar soms kan je net zoveel vertellen door alleen de kleinste details te laten zien. De persoon in al zijn subtiliteiten.

First Cow
Een alternatieve western in een rustig tempo die grote thema’s als ras en klasse agendeert aan de hand van een uitzonderlijk teder verhaal over zoiets wonderbaarlijks en mysterieus als vriendschap. Cookie Figowitz wordt als kok ingehuurd voor een groep pelsjagers in het 19e eeuwse Oregon. Op een nacht in het bos ontmoet Cookie de mysterieuze immigrant King-Lu die op de vlucht is voor enkele wraakzuchtige Russen. Het is het begin van een ontluikende vriendschap. De twee stappen samen in een onderneming waarvan het succes afhankelijk is van de melkproductie van een dure melkkoe van een landeigenaar.

drama, Kelly Reichardt, 2019, 121 min , 9+

★★★★★ NRC
"Melancholieke schavuitenfilm in ongevormde Verenigde Staten."

★★★★★ Filmtotaal
"Een unieke 'western' over een tedere vriendschap en het illegaal melken van een koe."