za 1 juni - 12:00 tot 17:30 uur  
  Arab Shorts Programma
PRIJZEN & RESERVEREN INFO

Entreeprijzen
Normaal € 5,-CineNoord host dit jaar het korte filmprogramma van het Arab Film Festival.
In drie blokken maak je kennis met Arabische films én hun makers.

PROGRAMMA

Arab Shorts I
1 juni Studio de Bakkerij 12.00

In het korte filmprogramma verkennen we verschillende verhalen die elk op hun eigen manier het menselijke drama en de complexiteit van relaties belichten:
● 60 Egyptian Pounds (20 min) van Amr Salama uit Egypte: Aspirant-rapper Ziad en zijn familie lijden al lange tijd onder het gewelddadige gedrag van zijn vader. Wanneer de situatie escaleert, besluit Ziad het lijden van zijn familie eens en voor altijd te beëindigen.
● The Woodland (25 min) van Firas Al Taybeh uit Jordanië: In de wildernis, op weg om hun vader te begraven, vinden twee vervreemde broers na lange tijd weer samen, gedwongen tot het maken van een gezamenlijke beslissing na eerst het verleden onder ogen te hebben gezien.
● Wishes For My Heart (20 min) van Shireen Magdy Diab uit Egypte: Een bezorgjongen ziet zijn leven plotseling uit de hand lopen tijdens zijn routinebezigheden, waardoor hij onverwachte uitdagingen moet overwinnen.
● Farewell (24 min) van Ibrahim Hisham Melhem uit Syrië: Salma is vastbesloten om het lichaam van haar overleden broer terug te brengen naar hun ouderlijk huis in een ander land, een gevaarlijke onderneming die haar voor een hartverscheurende keuze stelt wanneer ze een gewonde vreemdeling ontmoet.
Elke film in dit programma biedt een unieke kijk op persoonlijke en collectieve uitdagingen, waarbij de personages diepgaande keuzes moeten maken die hun levens voorgoed zullen veranderen.

====

Arab Shorts II
1 juni Studio de Bakkerij 14.00
Dit gevarieerde korte filmprogramma neemt het publiek mee op een reis door verschillende culturen en persoonlijke verhalen:
● Bottles (18 min) van Yassine El Idrissi uit Marokko: In de oude medina van Rabat verzamelt de 13-jarige Said lege bierflessen om te verkopen. Het geld dat hij verdient, wil hij gebruiken om voer te kopen voor een hond die hij stiekem verzorgt, ondanks dat zijn beste vriend hem vertelt dat het ‘haram’ is.
● Promise You Paradise (25 min) van Morad Mostafa uit Egypte: Na een gewelddadig incident is Eissa, een 17-jarige Afrikaanse migrant in Egypte, wanhopig bezig de tijd te verslaan om zijn geliefden te redden, koste wat kost.
● Somewhere in Between (15 min) van Dahlia Nemlich: Elias en Christiane, na zestig jaar huwelijk van elkaar vervreemd door ziekte en routine, proberen nog één keer verbinding te maken in een droomachtige wereld waar de tijd stil staat en de muziek van hun eerste ontmoeting hen omringt.
● Cinema Al Dunia (15 min) van Amro Ali uit Syrië: Deze korte documentaire duikt in de wereld van Cinema Al Dunia in Damascus, onderzoekt de huidige realiteit van de bioscoop en probeert zijn toekomst te onthullen.
Elke film biedt een uniek perspectief en draagt bij aan een rijke tapestry van menselijke ervaringen, uitdagingen en culturele interacties.

Arab Shorts III
1 juni Studio de Bakkerij 16.00
Het derde filmprogramma brengt een diversiteit aan verhalen die zowel de persoonlijke strijd als de interactie met de maatschappij verkennen:
● Antidote (21 min) van Hassan Saeed Madlough uit Saudi-Arabië: Ali, een jong kind uit het stadje Saihat, volgt met de cassetterecorder van zijn vader een volkszanger, Habib Ben Ali, die na een keeloperatie tevergeefs zijn zangvermogen probeert terug te winnen.
● We Are Not Friends (11 min) van Fahad Haddadi uit Saudi-Arabië: Humaid, die worstelt met psychologische problemen die hem beletten om met de wereld te interageren, vindt een onverwachte manier om met zijn problemen om te gaan zonder ze op te lossen.
● Closure (22 min) van Mooney Abu Samra uit Jordanië: In de uitgestrekte woestijn is een vastberaden jonge geologe de enige overlevende van een groep geologen na een onverwachte klimaatramp. Samen met een mysterieuze reiziger, die raadselachtige uitdagingen voorstelt, begint ze aan een introspectieve en transformerende reis.
● Phone Breaker (25 min) van Hamza Atifi uit Marokko: Jalil, een afgematte werknemer, wordt de ‘Telefoonbreker’ en leidt een meedogenloze vendetta tegen de telecommunicatie-industrie als wraak voor zijn moeder en om zijn leefruimte te zuiveren van binnendringende telefoons.
Deze films onderzoeken thema’s van persoonlijke wedergeboorte, de invloed van technologie, en de diepe emotionele reizen die mensen ondernemen in het aangezicht van uitdagingen en veranderingen.